Mar 30, 2010

Pengasuh oh pengasuh

arini aku rs cm xde mood...cos pg td aku bgtau la kat BS..

aku : kak...kalo dia xmo mkn bbur yg sy bekal ni..akak try la lenyek2 kan nasi n lauk akak masak tu....kalo dia nk mkn...esok sy bekalkan sup ayam or sup ikan
aku lg : dia xmo mkn smlm...
BS : bg nestum bole?....
aku yg cerewet : mmm kak..doktor x galakkan la mkn nestum...sy pn xmo la bg nestum ni x bgs.... (lgpun nestum tu dh lama mase bb 6bln mase tu super mom x ngaji lg...pas 3mggu mkn nestum br tau kena bg bubur..nestum xgud!!!)
BS : senyap je...tp nmpk cm muke xpuas ati.....
aku : g dulu kak ye...

lg kes BS....(kes smlm)

aku : dia br baik demam...tp batuk x baik2 lg....
aku lg : nnti akak bg minum air suam bnyk sket ek....
BS : x bg sekali ke ubat batuk?
aku yg cerewet: bdak bwh 2thn xsesuai bg ubat batuk kak..doktor ckp...
BS : tu anak akak jg sebelum ni mak dia bg je mkn...
aku yg cerewet lg : dia g klinik bese kot kak...sy g klinik pakar kanak2..spital sy bsalin aritu..
BS : senyap je.....


catatan kiut miut : pengasuh zaman skang ni xmo lyn bdak nangis2...ingt lg dia cite ade bdk dia jg umo 3bulan...asek ngis dia pn bg mkn air kanji....mak aiiii seriau siot aku dgr......



cerewet ke aku nihh?

6 comments:

Azrina said...

banyakka bersabar ye demi anak tersayang *wink*

ibudhani said...

kdg2 nk ngis tgk dia kalo xsehat ni.. insyaallah sy bnykkan bsbr...cume bila penat tu mr.asben bnyk kecerewetannya bole wat gado je...

diLa said...

salam.. :D

ermm, x cerewet pn, sbb kite nak yg terbaekkkk utk bby kiter :)

HoNey MieZaL said...

tp bb dpt mkn kanji@pakai tepung ubi, mmg senyap arr..

mkcik tu ckp kalo senyap tu mkne die lapar..btul ke? xingt ar bb tu umo bape..

ibudhani said...

dilla...x cerewet kn!!! yep betol...

honey miezal...bb umo 6bln br bole bg mkn...yeke kalo bb senyap dia lapo...aihh terbalik plak...selalunye bb ngis dia lapar...

Zaza Abdullah said...

ibudhani,

susahkan ngan BS ni... nak tegur pun serba-salah... mmg dorg ni kalau kita ty2 dia ingat mcm kita salahkan dia plak. payah...