Apr 28, 2010

Kehebatan Cinta Februari...

Morning sume....

dalam kte sayang menyayangi anak kte, kte belai, cium, tatap setiap hari, ada jgk yg insan yg sanggup membuat perkara seperti piccas kt bwh ni.... ketahuila bahawa (pendapat aku) menjadi seorang ibu adalah antara perkara yg paling indah dan bahagia dlm hidup ini (yela walaupn kte dh xcukup tdo, penat, sakit2 bdn, dsbgnya...tp kte harungi n pikul sbg tanggungjawab kte dgn seikhlas2nye)..memiliki anak (mestila dh nikah) adalah kejayaan kte yg plg besar aku rs...Anak adalah amanah Allah..tanggungjawab ibu n bapa utk mmbesarkannya..mgkin dorang ni xtau nk mnyelesaikan masalah ini kejalan yg betul...PLZ..STOP!!!!STOP!!!! JGN WAT LG!!!! best mmg la best...tp impact nye hah mcmni la...

cut n paste dr email pg td...utk renungan sume....





Adik cuma nak tanya ibu, kenapa begini jadinya? cinta Feb

Bu, adik Cuma ingin bertanyaรข€¦

Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya...

Ibu ingat 14 feb tak
Malam tu ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu


Benarkah bu?

cid:image001.jpg@01CADDB6.DBCF9040

Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu

Benarkah bu?

cid:image002.jpg@01CADDB6.DBCF9040


Ibu terkhayal dengan bujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya
Benarkah bu?

cid:image003.jpg@01CADDB6.DBCF9040

Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu
Tapi benarkah bu?

cid:image004.jpg@01CADDB6.DBCF9040

Masa berlalu,
Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...
tapi benarkah bu?

cid:image005.jpg@01CADDB6.DBCF9040


Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?

Mengapa ibu?

cid:image006.jpg@01CADDB6.DBCF9040


Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tidak lagi kah ibu berTuhan?

Benarkah ibu?
Benarkah begitu?

cid:image007.jpg@01CADDB6.DBCF9040

adik cuma nak tanya je bu.....

cid:image008.jpg@01CADDB6.DBCF9040

Renung renung kanlah !!!

-Bila seronok, aku cari....
pasanganku
-Bila sedih, aku cari....
Mak
-Bila berjaya, aku ceritakan pada....
pasanganku
-Bila gagal, aku ceritakan pada...
.Mak
-Bila bahagia, aku peluk erat....
pasanganku
-Bila berduka, aku peluk erat....
Emakku
-Bila nak bercuti, aku bawa....
pasanganku
-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
Mak
-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada
pasanganku
-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan
"Selamat Hari Ibu"
-Selalu.. aku ingat
pasanganku
-Selalu....
Mak ingat kat aku
-Bila-bila... aku akan talipon
pasanganku
-Entah bila... aku nak talipon
Mak
-Selalu...aku belikan hadiah untuk
pasanganku
-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
Emak
-Renungkan:
-"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
-bolehkah kau kirim wang untuk
Mak?
-
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

-Berderai air mata jika kita mendengarnya........

-Tapi kalau Mak sudah tiada..........
-
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

-Berapa ramai yang sanggup
menyuapkan ibunya....
-berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup.
mengantikan lampin ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup.....
membersihkan najis ibunya.......
-berapa ramai yang sanggup.......
membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
-berapa ramai yang sanggup
berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

-Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
-"Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah Email ini kepada sahabat- sahabat anda.

1 orang : Kamu tidak sayangkan ibumu
2-4 orang : Kamu sayang ibumu
5-9 orang : Bagus! Sayang jugak kamu kepada Ibumu
10/lebih : Syabas!Kamu akan disayangi Ibumu

Akhir kata SAYANGILAH IBUBAPA KITA,TANPA MEREKA KITA TIADA DIMUKA DUNIA INI......DAN TANPA MEREKA,SAPALA KITA...TUL TAK????




untuk tatapan n renungan kengkawan...

mak aku dh meninggal dunia sejak 3 thn lepas....(ayah aku pn ni nk kawen br dh ni)....sakit jantung....name penyakitnye Primary Pulmonary Hypertension...arwah mak dh mghidap sakit tu dh hampir 6thn aku rs...mula dgn sakit kepala-semput-darah tinggi-mild strok....

3bulan selepas aku bertunang mak aku meninggal...nasib dia sempat tahu yg aku dh berjaya... saat dia mghembuskan nafas terakhir aku tiada disisinya..

bbrape hari sebelum mak aku meninggal aku br je abes viva..dia tanye bile nk balik umah ? aku kata next week kot ma..this week mak ujang (ujang - panggilan asben aku) nk dtg ....aku meluangkan mase dgn mereka..mak aku kata xpela...mama sehat... 12/3/2007 ... mlm tu aku rs sgt2 berat ati...mama sakit adik aku kata... selalu dia sakit aku x ade rs ape2 tp kali ni sgt2la berat ati aku....adik aku call sekali lg cakap mama dh tenat long ko brsbr ek...pastu xde call2 aku pn..dgn sehelai sepinggang (bwk berus gigi n adik2 je) blk naik bas mlm tu jgk....

sampai2 umah lemah segala otot2 aku..mase dlm bas mcm2 aku byngkan...bile pijak dibumi yg nyata...aku rs nk rebah /pengsan bile aku tgk ramai sgt org kt kat umah kol 4-5pg n pelok ayah aku....mak aku dh meninggal...sehingga kini aku xdpt maafkan diri aku..tp aku mase blk dr mjlis bertunang aku, aku dh peluk erat2 mak aku n minta maaf kat mak aku..mase tu aku sebak..walhal mase tu mak aku sehat...

mase thn pertama kehilangan mak..amatlah memeritkan aku...ingatje wajah nye aku nangis... time raye aku sedih tgk sedara2 brsama mak2 dorang...mase mlm b4 aku kawen ...aku mimpi arwah mak aku....masa aku nk beranak pn aku mimpi arwah mak aku...mgkin dia gembira aku dh kawen n ade anak...

kini aku dh ok bile aku dh ade anak...anak la tempat aku curahkan kasih syg aku sebagai pengganti sygnye kt mak aku....aku pn dh jarang sgt mimpi arwah mak aku....tersgtla terima kasih kat adik kembar aku kerana dialah yg mnjaga arwah mak aku mase sakit...septtnye dia la mnjadi kakLong bukan aku....aku yg spttnye jd adik...

hope kengkawan sume masih x terlambat...jgn nyesal cm aku...sygngi bnyk2 mak/mama/mommy/umi uol sume k....jg hati mereka.....kalo lame x tepon ..tepon la skang....utk aku xde ape lg yg bole aku wat selain doa aku kepada arwah mak aku je..moga Allah cucuri rahmat ke atas roh mak ku n moga ditempatkan dikalangan para solihin..amin...Alfatihah...



Apr 26, 2010

Servis..

khamis lepas g servis badan a.k.a. p mngurut badan...badan aku terlalu letih/kejang/sakit..makcik dh tue!!!.....urat mcm tersimpul sana sini....p urut kat cheras...urut + sauna RM40 jek...murah aku rs...sepnjg aku urut tu ..Ya Allah sakitnyer gile babeng la sakit....xde 1 pn tempat dia picit aku xsakit...aku rs mcm rela kena tembak lg....mcm2la urat ni la urat tula..sume nye sakit....dekat B pn dia urut..mak aii sakit nyer.....tengokla kesan urut tu...



lebam sana sini...


yg plg best....shushu jd masyuk!!!! 3x pam ari jumaat aritu dpt 13oz...xsempat 4x pam cos g shoppin @ fabolous mom n BBjaya



ape pnyebab aku sakit urat ek?
-dr pembacaan aku... kesan bius (pentidine) aku amek mase nk bsalin aritu betol ka?


Jumaat d shoppin day...

hahaha..jumaat lepas..aku g mngula.......merealisasikan antara wish list yg aku idam2 kan sgt....wish list of d mon....tadaaa


yeaaay seronok dh beli munchkin deluxe drying rack....

picca b4 beli drying rack baru.....serabutkan...


diaper beg ladybird...chomel la...


dh rimas pakai beg skola...

setia dgn beg..

n 1lg aku beli d 1st BF cloth.......i loike it so much!!!!! xde picca la baju tu yg aku pakai...picca from fabulous mom ade la.....

bile dh pakai BF cloth ni...tersgt2 la mudahnye nk nyusu kan bb.....harus di beli lg nnti.....



nape ler dh nk 1thn br aku nk beli...aduhhh

afiq's day out.....

Salam....lamenye rs x update blog disbbkan time constraint.....bnyk gak story my twinkle2 lil star nk post...tp xkesempatan.....kejadian ni dh 1-2minggu dh ni...br nk post....

now every petang aku akan make sure bwk abg jln2 kt tmn umah supaya dia mingle dgn kwn2 dia n supaya dia nmpk dunia sekeliling dia....supaya dia x jd mcm katak dibwh tempurung .....yela dia asek takut je n xmo bergaul dgn org....ok let d piccas tell u...





kiri-kanan asek pandang org/abg moto/kakak2 naik basikal...


tgkla mulut terkunci rapat....c...afiq got new fren!!!..name dia kakak izzah...mesti nk tgk ibu dia gak..takut ngat ibu hilang....

kakak izzah bakal dpt bb baru....waaa caiyok la mak dia...anak dh berderet dh aku rs...


kwn2 baru abg....ade gak yg tiada dlm picca...kakak dania, alisya, imran, ntahla aku pn xingat name thy all...


Apr 21, 2010

Otak Kanan...

dpt email pg td...mcm best gak utk diprektikkan...bacela sume super mommy yg dihormati sekalian....

Artikel untuk parent and parent to be..

Subject: Otak Kanan - Teknik Jepun Shichida Methods...

Beberapa minggu lepas boss aku ada cakap kat aku yg dia antaq anak die 2 thn pergi Sichida kelas...yakni kelas yg di uruskan oleh jepun melatih anak-anak befikir menggunakan otak sebelah kanan. Otak sebelah kanan ni lebih efektif sebenarmya dari otak sebelah kiri tetapi kena practise sikitlah penggunaannya. Kelas ni mahal,kalau kelas tadika juanna yg aku nak masukkan tahun depan tu cost nye lebih tinggi dari cost kite satu semester kat ITM, tapi boss aku ni atas kesedaran bahawa ramai sgt cine yang pergi kelas tu utk ajar anak2 depa dan melayu cuma setengah kerat aje...dia pun bersetuju ngan niat ikhlasnye untuk ajar
aku dan staff melayu yg lain.

Aku pun nak korang practisekan bende ni kat anak korang, sebab baru seminggu aku buat kat anak aku...dah nampak keberkesanannya.

1. Sewaktu anak nak tidur atau tidur-tidur ayam, cakap kat die sepenuh hati dan sejujurnya yang kita sayang kat dia, dia budak baik, dia anak soleh, dia budak kuat, tak sakit, dia budak pandai dsb. Sbb during tidur-tidur ayam ni otak kanan sedang bekerja, otak kiri dah tidur dah, tapi kena buat seikhlas
hati...kalau tengah marah ..tak jadi. kalau anak korang tu dah tidur,ramas- ramas jari atau tangan dia, macam picitlah supaya dia kembali berada dalam tidur2 ayam punya situation. Aku buat kat anak aku sebab die bangun pagi lambat pas tu siap melalak-lalak lagi, aku cakap hari-hari kat dia, dia budak baik, dia suka pergi sekolah, dia budak sihat, dia nak bangun
awal.... sekarang 6.30 dah bukak mata termasuk sabtu n Ahad.

2. Start guna cards untuk ajar anak. Aku ajar ABC-Z guna card seminggu je,sekarang dah kenal semua huruf dah siap boleh eja perkataan pendek-pendek. .buat card banyak-banyak dan tunjuk kat dia orang cepat-cepat. .macam..a. .b..c..d. .e, insya Allah cepat die dapat sebab bila kita tunjuk kad laju-laju atau cepat-cepat
otak kanan die bekerja keras untuk tangkap apa benda yang kite tunjuk tu...kita boleh buat card 1,2,3, gambar-gambar. .. potonglah gambar kat mana-mana dsb.

3. Gerak kerja tangan adalah hasil dari otak kanan, so ajar anak korang main tanah liat, main water colour, melukis, gunting kertas, origami dsb. memang le kite yang kene mengemas tapi takpe....... ... satu lagi cuba korang lukis gambar,
contohnye rama2, tapi sebelah sahaja dan suruh die orang sambung lukis ikut apa yg korang lukis tu kat sebelah lagi...ini pun dapat mengaktifkan penggunaan
otak kanan....Korang tau kenapa cine, ngan jepun pandai-pandai. ...sebab depa makan guna chopstik....chopstik tu mengaktifkan kerja tangan and as well gerakkan otak kanan.

4. Jgn marah-marah atau tengking anak........ sebab depa boleh simpan semuanya dalam otak kiri.......kalau termarah depa, pi balik kat cara no 1 tadi, and mintak maaf kat die.....

5. Satu lagi develop they all punya imagination by start bercerita kat die orang dan suruh depa sambung cerite tu, walaupun cerita tu memang lah merapu takpa....... .. kita pun bukan tak biasa merapu...... .


6. Main teka-teki ngan they all, taruk satu barang dalam kotak tissue and suruh depa teka apa benda tu. First few times boleh bagi option macam.....bagi tau colour, bunyi, lama-lama depa boleh develop six sence by concentrating depa boleh teka apa benda dlm kotak tissue tu........ni semua utk aktifkan
otak sebelah kanan. Tapi ingat.....semua game yg hangpa nak buat ngan dia tu cuma boleh buat setengah jam sehari..tak payah lama-lama.


Sebelum buat exercise ni, kena tarik nafas dalam-dalam and relaks...tak boleh buat time tengah nak masak ka, basuh kain ka tengok tv ka, tak jadi....Buat kena ikhlas, and merendah diri sikitlah bila dah terror ini semua satu cara yang Tuhan lagi Maha Mengetahui kalau Dia izin anak kite nak pandai Alhamdulillah tapi kita kena berusaha, dan bersyukur kalau dah berhasil sebab bila2 Dia boleh tarik balik..betui dak......Aku pun tengah try lagi ni...

Lagi satu untuk berkongsi sesama pembaca....

Kaunselor UTM, Dr, Syed Mohd. Shafek pun ada cakap benda yang sama dan dia ada ckp ttg perkataan jangan kat anak-anak. kalau kita banyak sangat guna perkataan jangan kat anak-anak... .. itu lah yang anak akan buat.....so lepas nie kena ganti perkataan jangan tu kepada perkataan lain plak...contohnya. ...Tolong
senyap Abang,,,berbanding Jangan bising bang..

Dlm Islam sendiripun menggalakkan kita ibubapa bercakap2/berdoa dgn anak2 ketika mrk dlm proses nak tidur sbb pada ketika itulah di antara waktu2 doa dimakbulkan.


Apr 20, 2010

Confirm....!

Salam...

arini ari ke 7 cik P singgah...so far alhamdulillah no probs.... alkisahnye....aku dh beli bottle bumble bee...xsbr sgt nk pam kt opis pakai botol baru...yela dgn tema pump,store,heat,feed...ditambahkan dgn semangat baru nk pam 4x kt opis....alih2 pg td kol 9 dpt 1oz je..pam kol 11am pn 1oz jugak!!!

pelik...nape jd camtu... so far period 1d-6d ok je..alih2 ari ke 7 drop plak.... mula2 wat selambe..tp ade gak rs risau... aku xmo mkn pil asi...nk increase pumping je...2nd pumping pn jd camtu...xpuas ati ni....aku pn pinjam BP kwn seperjuangan aku kt opis ni...alhamdulillah dpt la 5oz.... syukur2....

so CONFIRM la...BP spectra aku tu mmg SAH nk kena p servis jgk!!! jap g nk call histopint.....


9am : 1oz
11am: 1oz
2.30pm: 5oz
4.30pm : nnti aku update......

total skang : 7oz...syukur dpt gak anak shushu....

ade pun shushu....


botol shushu baru....plan view je ade...heheh...xpe.. rsnye botol bumble bee sume dh sedia maklumkan....aku supply 2.5-3oz X 4botol/sehari..yg biru tu utk lunch super bb...


beg lunch baru...(beg plastik je...comelkan..RM8..actually smlm p sogo puas cari yg berkenan...xjumpe n xikut spec aku la..) umah BS dkt je so xletak icepack..mintak dia simpan trus dlm peti ais dia je)...

base (lapik bwh) mr so tlg watkan..base wat dr kotak.. potong ikut size tapak beg tu n siap wrap dgn kertas pmbalut adiah n plastik... bg botol2 stable..xde picca la..ssh nk explen ..t aku upload




aduhhlaaaa...

Apr 16, 2010

as usual....

salam...moning.....

xde idea nk update blog....MP mcm bese 9-10oz....cik P mai...n setakat ni Mp belom ada tsunami lg..alhamdulillah....x reti nk cerite ...bout my feeling to my super bb now....aku tgh syg sgt kt dia....semakin ari semakin syg..... melihat dia tdo, main, ketawa, kemain mkn biskut bile ade 2 gg kapak....n 2 gg taring lg dlm pgress nk keluar....gelagat noti dia....n yg plg mengeratkan aku lg dgn dia ialah bile shushu kan dia........bile aku usap rambut dia, pegang tgn dia... x tau aku nk meluahkan dgn kata2....aku tau semua ibu ade perasaan mcmni....skrang setiap pg aku n bb mcm kt picca kt bwh ni......




Apr 13, 2010

Betty Botter

disebabkan super bb suke bace buku....smlm p giant li kan la 2 buku tuk dia belek2,tgk2 n koyak2... ahak.... (ala murah je pun...)...mak dia pn sebok bace kuat2 n laju2....betty botter bought some butter....terbelit2 lidah maknye.....betty botter,batter,bitter, butter, better....

tp super bb xde perasaan...asyik tgk buku.. xcukup dgn tgn kaki pn bantai gak....pastu dok pusing2 sambil duduk...agaknye ...''ape bu ni...sebuk je org nk study ni.....''



g sekolah pn bawak buku....
''t abg jgn noti tau...bace buku rajen2 k...
ibu ayah g keje..nk li pampes abg...cian mak jg abg kalo abg noti2...
''


MP Log 12/4

hasil Mp smlm....

10am : 4oz
12.30: 2.5oz
5pm : 3oz

total : 9.5oz.....


smlm dh beli orthodontic shape teat...fiffy nyer RM 8lebey..ade award superbrand ..kire ok la kot fifiy ni....hope la super bb nk minum ebm......shushu ye sayang...

botol shushu yg ade BPA free x beli lg...gune je dulu sementara botol PC (adiah mase besalin)....target nk li bumblee bee...10 botol RM 38.90...senang sket kot...pump,store,heat,feed....save time n energy....ihik....

nk je soh BS guna cawan je kasi ebm...tp x terkeluar ayat tu dr mulut ku ini....aduhhhh

babai botol avent.....lgpn dh 6bln mmg dh nk kena tukar...


moga abg minum ebm ye.. abg.....amin....

Apr 12, 2010

aiyooo....

aiyooo ini budak...chomot le..mkn biskut.......kalo nmpk je tupperware biskut tu mulela mintak (aheeehhh......bahase dia...xreti nk taip bunyi nye tu)

alih2 pas kenyang..pas penat main....nk shushu...xsempat nk wash mulut dia....aiyooo chomotnyer ni....mase nk shushukan dia tu..aku n mr.so gelak besa tgk mulut chomot nk shushu... super bb pn tgelak gak...tgk mak ayah dia gelakkan dia...aku shushukan jgk...no matter how chomots u r....u still get d best shushu from me...


piss..piss..pissss...abg jgn noti....

cerite-ceriti weeken.....

weeken aritu blk kg mr.so cos ade kenduri ..mkcik dia nk g wat umrah.... besela super bb aku xmo dgn org.... kalo tgk muke mak dia xde je mulala nangis...sedara mare suke la usik dia cos dia asek nk nangis je..ckit2 chembeng bile org amek...tp xdela seterok kejadian aritu...mgkin aku dh tren dia setiap ptg skang ni g jln2 naik stroller jumpe kwn2 n kakak2 n abg2 kt tmn tu.....

antara komen2 sana sini sms brcuti...

  • ramai la gak yg tegur dh susut badan dia....terutama m,pil....n comparekan dgn bb org len....(nk wat cmne bb org tu mak dia debab..super bb aku mak dia xdebab....)
  • xbole jln2 lg ke....kene mkn bnyk ni kasi kuat tulang...(utk makluman ye...mak super bb 10bln dh lari tau...ayah super bb 1.5thn br leh jln....)
  • kene gak bg nasi lembek ...nnti anak xpandai mkn nasi bese..nnti perot anak terkejot bile mkn yg kasar... (tu mr.so nye undang2 diktator ...aku pn xdpt nk mghalang...leh wat gado je t)...tp aku ade gak la tren super bb mkn ns lembek....
  • ade bb jiran tu asek menangis je.... tp mak dia thn sbr...(aik....mcm double meaning kerrr?)
disebbkan super bb aku asek nk melekat...so aku xdapek la nk tolong sgt keje kenduri ni...tp keesokkannye (ahad.... pg2 mud super bb ade ok main...aku pun basuhla saki baki sume kuali2, pinggang mangkuk...)

tp yg sronok nyer aritu....super bb aku tunjuk hero la dpn kakak2.... dia merangkak laju2...keliling kakak2 sambil mnjerit excited.....(truje kot dikelilingi dgn mughe2...)


drive td mata garfield je.....

Apr 9, 2010

MP Log 9/4

Hasil MP arini...

10am : 4oz
2pm : 3oz
5pm : 3oz

total : 10oz

miggu ni blk kg hubby...

selamat bcuti sbtu ahad......

11 bln dh

smlm super bb aku genap 11 bln.. alhamdulillah ..dh beshar dh abg... so perkembangan super bb aku sehingga kini dia.....

  1. suke bace buku.....rajin anak ibu.... besha nnti pn mesti rajin ye abg!!! alamak tp dia tgh tgk picca aweks la...adehhhh.... abg jgn noti bang!!!...kalo dia xdok diam or menjerit2 ...offer je majalah pama ni mesti dia dok belek2...ntah bp kali dia akan selak2 n tb2 dia koyak...adusss majalah kesygan ku...abeh nk lunyai...mase ni bole la aku dok berehat...cos dia keadaan statik....

  2. dh tumbuh gg!!! excited beb aku n mr.so.... mase super bb aku dmam lg kteorng dh pasan...putih2...tp paed senyap je....ths week br nmpk sket...nmpk nyer super bb aku dpt gg sekali 4 btg la...gg atas....betol la beberapa org ckp...kalo bb lambat tumbuh gg, nnti dia tumbuh serentak...pttla dia demam aritu....n pttla aku mgsa keadaan....(kena gigit n dia sentap aku nye Nxxxx)
  3. suke menonggeng lg..... tgh belajar nk bdiri kot
  4. blom pandai tahtih lg......tgh belajar jln...aku pegang tgn dia pandaila jln...lebey 10step
  5. suke sgt menjerit skang ni......
  6. pandai sikat rambut ala-ala bb.... agaknye selalu tgk aku sikat rambut aku n dia.....
  7. pandai bukak DD....aduhla...time ni la ssh tol nk pkai DD dia...berperang beb nk pakai
  8. terlalu xmo org
  9. pandai main keja2 dgn mommy n daddy dia...
  10. pandai dgr lagu...kalo dgr lagu ape2 mesti lambai tgn....
  11. shuke gentel la ini budaks!!!!
  12. kalo kte gelakkan kan dia ....dia pn akan gelak....
  13. nape ntah suke bertawaf......n mnyondol

noti2x......

Mp Log 8/4

Hasil Mp semalam...berkesempatan pump 2x je..cos ptg smlm abeh diskas dgn bos dh lewat..nk kejo blk amek super BB plak...terpksa la topup 1x frozen ebm...skang ni aku mmg bg yg fresh je...kalo ade lebey br wat stok..skang ni kalo weeken, ade kesempatan aku pam..kdg2 pam guna tgn je...dpt la 3oz...

k ni hasil MP semalam

10am: 4oz
1.30pm : 3.5oz

total 7.5oz

skang ni aku bekalkan 2.5oz x 4botol je to super bb aku...(kalo dpt 9oz tu pandai2 le aku bg same rata setiap botol tu)tu pun xabes... mmg dia xmo la bottle feed...yg fresh pn dia xabes...kalo yg frozen lg la dia minum ckit.....ni tgh pening pk nk tuka botol n puting ape yg sesuai.....

myb nk li botol yg BPA yg ade puting jenis orthodontik.....skang ni pakai avent... puting dia keras sket ..super bb aku main2 or gigit puting avent tu bile shushu...


hanpon camera dh mengong la...bile amek picca kuar format .nrw bkn jpeg dh...ssh la cmni nk insert picca ke blog.....ke picca dh penoh jd gitew!