Apr 20, 2010

Confirm....!

Salam...

arini ari ke 7 cik P singgah...so far alhamdulillah no probs.... alkisahnye....aku dh beli bottle bumble bee...xsbr sgt nk pam kt opis pakai botol baru...yela dgn tema pump,store,heat,feed...ditambahkan dgn semangat baru nk pam 4x kt opis....alih2 pg td kol 9 dpt 1oz je..pam kol 11am pn 1oz jugak!!!

pelik...nape jd camtu... so far period 1d-6d ok je..alih2 ari ke 7 drop plak.... mula2 wat selambe..tp ade gak rs risau... aku xmo mkn pil asi...nk increase pumping je...2nd pumping pn jd camtu...xpuas ati ni....aku pn pinjam BP kwn seperjuangan aku kt opis ni...alhamdulillah dpt la 5oz.... syukur2....

so CONFIRM la...BP spectra aku tu mmg SAH nk kena p servis jgk!!! jap g nk call histopint.....


9am : 1oz
11am: 1oz
2.30pm: 5oz
4.30pm : nnti aku update......

total skang : 7oz...syukur dpt gak anak shushu....

ade pun shushu....


botol shushu baru....plan view je ade...heheh...xpe.. rsnye botol bumble bee sume dh sedia maklumkan....aku supply 2.5-3oz X 4botol/sehari..yg biru tu utk lunch super bb...


beg lunch baru...(beg plastik je...comelkan..RM8..actually smlm p sogo puas cari yg berkenan...xjumpe n xikut spec aku la..) umah BS dkt je so xletak icepack..mintak dia simpan trus dlm peti ais dia je)...

base (lapik bwh) mr so tlg watkan..base wat dr kotak.. potong ikut size tapak beg tu n siap wrap dgn kertas pmbalut adiah n plastik... bg botol2 stable..xde picca la..ssh nk explen ..t aku upload




aduhhlaaaa...

8 comments:

Ely Hasrul said...

dpt 1oz tu kire xletdown ke ape? comel beg hehehe..

ibudhani said...

xletdown lngsung pn mase pam dpt 1oz tu....

thx..comel kan...

Azrina said...

takpe ibu Dhani..keep pumping, usaha tangga kejayaan hahaha cam skola pulak

ibudhani said...

thx kak!! ye betol usaha tu penting kan...caiyok!!!

- dieyana - said...

oooo.p sogo tk cakap eh..hihkihkhk

- dieyana - said...

diana penah lalui situasi cam gini, apabila tukar jadual pengepaman, hasil yg diperoleh tidak akan sama spt hasil drpd jadual harian kita sebelum ini. usah khuatir, apabila kita telah serasi dgn jadual baru itu (4x sehari), insya-Allah, hasil akan seperti sebelum ini. apa2 hal pun, kena konsisten lah...orait, chayok chayok!

donarose said...

ada tips x mcm mana nak let down selain tengok gambar baby?

ibu Dhani, botol ni sesuai untuk pump brand apa jer?

ibudhani said...

hai donarose...awak dh try gentel2 nixxx...dulu sy rajin gak wat..mmg jadi letdown...