Oct 13, 2010

Sedeyy x?

Sbrnarnye pekara kecik je ni....aku je yg emo.... aku sedey plak bile tgk anak aku tercegat / tpacak betol2 dpn seseorg ni (bkn stranger ye..) yg tgh suapkan anak2 dia mkn.... abg seolah2 menunggu je org suapkan dia ...aku pk mgkin dia tu xphm kot abg nk ape or myb dia cerewet takut2 trjgnkit ape2 dr anak aku kot (rsnye abg sehat je).....

mgkin lame abg tunggu...abg pn blah g kat aku...aku pn ckp kt abg slow2 "abg kan dh mkn td ibu suap" pastu aku pn dokong dia cium2 abg...sensitive jgk aku ni..haahah

xpela kecik je tu.... seseorg pnah pesan (seblm aku kawen) jgn kte org tua2 bgaduh/bmasam muka sbb anak2....bdk2 mana depa tau ape2...kte la yg kena nasihat....tp aku panjangkan jgk ke en.asben.... hehehe... en.asben pn pk +ve je..... korang perasan x selalunye para2 asben ni selalu bg komen yg +ve je kan...?

abg mmg kalo aku suapkan dia xla beria sgt...tp bile org suapkan dia la no.1 tercegat.....


8 comments:

nur rabiatul adawiyyah said...

budak2 mmg macam tu..atul ni kalu suap kakak mmg kureng dier mkn..kalau kakak ipar suap anak2 dier mkn dier pon same sibuk..pasal hubby tu plak nmmg akan bg komen yang positif je..tak penahlah mereka hasut2 kite..huhu

Yaati Nor said...

sama mcm anak saya baby zahra tu..org punye dia nampak sedap je..klu ibu suap berkejar2 nak mkn nak suap..mcm suka mengecak pun ada..nape yek?

- dieyana - said...

ermmm, ibudhani, diana pun rs sedih juga kalu gitu, kalu kita jadi 'orang itu' yg tgh suapkan anak2 kita mkn, tiba2 dtg anak org lain dtg kat kita, paling tidak kita akan ckp mcm ni, contoh: "ali, ali nak eh, meh makcik suap". ermmm, tapi ye lah, kita akan pikir +ve, anggap aje 'orang tu' tk reti nk ramah ngan budak...hhuuhu.
-tapi betul lah, budak2 ni, kalu org lain suap, mmg cepat dia nak...atau contoh lain, kalu mkn rumah org, semua sdp..heheh (diana la kalu cam gitu...hahaha)

ibudhani said...

atul,yaati,diana,

prangai bdak2 kecik ni lebey kurang rupenye yek... kalo mkn kat umah org nk je depa ni mkn... xsedap ke kte masak ek? heheh

diana, sedey kan bile kte tgk camtu...sy rs mcm low std nye sy ni....

ibudhani said...

atul, nape dr dulu sy x bole klik utk acess ke blog awak?

Zaza lensaMama said...

alolorr... cian nye dhani. plg tidak lawa le dhani tu mkn. apa daaa makcik tu.
stakat ni blom plak pernah terjadi kat aku. sbb si aazad ni mmg kurang mesra alam ngan org lain.
tp pernah la time mkn kat kenduri cukur jambul yg aku shoot, anak tuan rmh ckp "nak..." aku suapkan aje. hahhaha....

Zaza lensaMama said...

yg aku prasan la kan, anak aku kalau kita suap dia mmg susah skit. tp bila kita mkn skali benda yg suap kat dia tu, laju gak beria dia mkn. rasanya bdk2 ni bila tgk org lain mkn br terasa nak mkn kot. kan?
selalu nya mmg kongsi mkn skali ngan dia pun wpun bubur nasik. aku try bt cmtu utk yogurt. hasilnya, dia pun mau mkn yogurt, sbb dia tgk aku mkn. hahaha...

ibudhani said...

Zaza,

ha ah anak aku skang mmg dh ok dgn org sket...tp dgn syarat la org tu ade makanan or minuman....

tp yg kelakar nye kalo org lelaki dia takut sket dia akan lari bile lalu dkt org laki tu...

dani pn suke mkn yogurt....

tula plg tidak pelawa la ek....