Oct 5, 2010

arghh geram!!


Geram x kalo fridge kt umah xsejuk langsung akibat kecuaian x ttp pintu frigde!!! sbg ''PROVIDER'' susu kpd anak kte peti ais la yg bende yg amat penting skali utk kte simpan susu yg tlh di express,,,... utk bekalan anak kte esok kat umah BS / taska ...... perasaan emo aku trbwk2 sampai ke la ni....brlakunye smlm...tu pn naseb la aku xde frozen stok...kalo ade lg hangin aku!!!!!

aku balik umah dlm kol 6.30pm tgk2 pintu fridge trnganga besar....hadoooohhh..... geramm....ni dah kali ke 2 kes jd mcm ni... xde org ngaku buat....
kalo ye pun kecuaian aku n en. asben, hamba Allah yg last keluar rumah tu xkan xnmpak peti ais tu trbukak luas.... come on la ,,,,, kalo sesiapa je trn tangga umah aku tu compem akan nmpk pintu frideg tu trbuka...mustahil xprsan...yela dgn lampu yg nyala..dgn location fridge tu setentang dgn tangga..... mustahil la xnmpk...ni compen la hamba Allah tu yg punye keje (en.asben marah tuduh org......) dh 2x beb jd mcm ni kes pintu fridge xttp... (tragedi iron x off pn hamba Allah tu xnk ngaku,,,pdhal dh xde org dh guna iron tu....)

asben soh aku switch off pastu on balik fridge tu (dh la en.asben balik lambat)..... pukul 5.30pg td pn x sejuk lg peti ais tu tau!!!! seb baik freezer masih sejuk so ptg tu aku terus letak ebm kt dlm freezer.... mlm tu b4 tdo aku cek ebm belom lg beku.... kol 5.30 pg td dh beku dh..... jenuh la nk kena cair kan balik.....aku mmg ari2 bg fresh ebm ..cos xde stok beku dh.....

alhamdulillah b4 g keje td peti ais dh sejuk semula......tp cheese abg br beli, vitagen 2pek, yogurt br beli, ayam beku tu xtau la dh rosak ke apa.... epal , oren ( buah2ah ok kot) blk kang br nk cek brg2 dlm peti tu leh mkn ke x... smlm aku mogok mls nk wat keje,,,..... msk pn x... hahaha yela selain nk simpan susu kt dlm peti tu,,,, aku br je beli brg dapur especially mkn2nan feveret si kecik tu.....mana x hangin dek non woiiiii....

sori kengkawan,..... mode lepas geram xabes..... peti ais penting kan BF mommies!!

3 comments:

ayu said...

kes cuai ni kalau sendiri @ suami yg buat, kita leh la nak maafkan..tapi, klu org lain tu...aduhaiiiiii...mmg berasap la juga kita kan...btw, siapakah dia hamba Allah itu..hehe..sibuk2 plak nak tau...huhu

- dieyana - said...

ibudhani, adoi, hanginnye!!! nasib baik tak de stok ...aduhai...

ibudhani said...

hanginkan diana!!!