Oct 21, 2010

Ok x...kalo,,,...

Kengkawan nk tanye pendapat uols ni.....biasanye pengasuh dh siap2 basuhkan 4 botol ebm yg aku bekalkan setiap hari...tp aku still nk basuh lg sekali jgk botol2 tu bile blk umah...nk ckp aku ni jenis cerewet xla jgk...aku sempoi je org nye....mgkin aku rs lebey puas ati kot bile basuh sendiri....

dulu rajin la sgt aku basuh lg botol2 tu ari2...... n kdg2 rajin sterile trus...kalo mls,, rendam ayak panas je..... tp now aku dh x rajin nk basuh botol2 tu ...kdg2 aku kumpul sampai 2,3 ari baru basuh botol skali bnyk.... tp bile aku tgk botol yg bnyk2 tu nk kena basuh ....,,,adoiyayyyy mls nye amat!!

smlm aku try sterile je trus botol2 tu....rs mudah nye keje.... relax la sket.....

aci x kalo aku dh xyah basuh botol2 tu tp aku terus sterile je....ok kan..still bersih n kuman matikan? ye la pengasuh dh basuh ,,, pastu aku jz steril je...




6 comments:

- dieyana - said...

ibudhani, Diana pun balik basuh sekali lagi botol2 tu, w.pun dah tau pengasuh dh basuh cuci, kalu cuit kat dlm botol pun, rasa 'menciutkan'-kira dh bersih la tu kan. tapi ntah apa perangai diana ni, gatal tgn jugak nk basuh/rendam air panas n kalu rajin, steril....

Mrs.Eady said...

biase tiap hari mmg balik ku basuh lagi.kekekeke...

ayu said...

leni, ayu tetap basuh juga + sterelize botol2 susu tu ...huhu..tak mau la...skrg ni mcm2 penyakit ada..takut tak bersih n nnt boleh menyebabkan cirit birit...serik la..huhu

ibudhani said...

thx uols bg pndgan.... so kena jgk basuh sekali lg la ek....

aduhaiii nape le aku mls sgt lately ni......

ok mulai arini aku akn start rajen blk!!!!! thx!!!

mummy-aulia' said...

a'ah..su pun balik mesti basuh balik botol2 susu aulia'.tp sterile seminggu sekali jerk..xpe ke ek?

Hazu~ said...

saya pun biasanya akan basuh semula sebab lepas basuh kadang-kaang pengasuh terus tutup botol tu. jadi bau susu tu still ada.

sekarang ni pesan kat pengasuh tak payah basuh sangat, bilas dengan air je pun takpe. sebab memang akan basuh semula.