Jan 25, 2011

kisah cik Nory....

Cik Nory mana plak ni?? cik Noriah ke cik Norydal ke??? heheh sebenarnye pasal pil perancang norriday yg aku telan ari2 ni .... ni nak masuk pil yg ke 5 xsalah aku......dulu ade 1 n3 aku mengeluh pasal kesan norriday ni spt :

  • lps 2minggu mkn : sakit kepala
  • lps 2bln mkn : berat naik 3kg ...selera x hingat punye
lps 3bln mkn, aku dh x sakit kepala dah n selera mkn pn dh stable....aku diet jugak skit2...menten balik berat ....trn 3kg semula....fuhh lega....

lps 4bln mkn,,,,alih2 xperiod plak.... dh abes dh 28pil tu.... pg td aku try cek upt... nk dijadikan cerita...lampu toilet wat hal...lip lap lip lap.... aku pn main agak je "tembak"...alih2 tertembak kat tempat result tu (kes trlupe bwk bekas)....langsung x keluar result..samar2 1 line pn xde....elok je settle...lampu toilet berfungsi dgn baik...aduhhhh geramnye...terbang rm11.90....

FYI, aku mkn dgn tertib pil ni...kalo lewat pn sejam 2 je...sbb dh penah miss aritu trlupe syok sgt g bali... esok tu aku telan 2pil sekali.... kesan bile termiss mkn ni,,period aku bln tu 2kali tau...so xmau la jd mcmni la...so aku mkn dgn teratur...siap wat alarm lg 4 reminder....

bile tanye member ku yg mkn pil ni n doc (tru phone jek...mls nk g jumpe doc)....sume kata normal kalo x dtg period mkn pil ni.... kalo nk conpem lg cek la lg.....so aku x yah le risau..... telan aje la pil tu arini...

sekian cerita pg ini.....tq cos sudi mmbace kisah cik Nory ni....

p/s : yeahuu dh lulus induksi
: yeahuuu arini gj!!!! sogo jom!!


3 comments:

Mrs.Eady said...

jom sogo jom!hehehehe..i sebelah je ngn sogo!
kekekeke..oppss...same kes la kiter!mkn tak mkn pastu dh period balik sebln 2 kali!!addeeii...now dh tertib dh mkn tanpa skip.

cik puan akish said...

heheheh....

makan saje..kang tak memasal...

tp kalo udah ready...takyah makan pil tuh..
=D

ibudhani said...

Izwa, oyeke sebelah opis ye..same la kte... bole g dating nnti nak? kenal2..heheh

cik puan akish: kalo ikut plan belum time lg... heheh