Jan 19, 2011

sedih..sob..sob..sob

ptg smlm aku rs terkujat sebentar cos BS bgtau soh tambah lg susu....... terdiam aku dgn kata kata hikmahnya itu..... adoiiiiiii terus aku trmenung bwk kete....sikecik tu pun aku x layan.....

kalo korang perasan cite aku... aku mmg dh top up 1FM utk stnby kan... aku bekalkan 3ebm + 1fm = 4 botol kan.... minggu ni pulak susu drop xtau nape.. aku hanye dpt bekalkan 2botol je ebm...... so aku tpksa top up lg 2FM semlm n 3FM arini.....sbb kena bekalkan 5 botol ke BS....

aku dh trsilap langkah sbnarnye.....aku saje2 tuka perisa susu FM perisa coklat..... BS kata 'afiq suke minum susu coklat ni....kol 3 dh abes susu....' (berbanding plain FM b4 ni dia x suka sgt)

aku stress juge pk smlm.... BS kata 'afiq xmo minum la susu pam tu' aku tpk smlm dh berakhir ke keje mengepam ku ini....tinggal lg 3bln setgh je lg....sedih sob sob sob...

alhamdulillah directfeedn still xde masalah.... aku terasa yg susu ku mmg dh smkin sikit la....aaaarghhh nyah ko dr sini jgn pk yg -ve2 ni... pk +ve je kan!!! susu ade! susu ade! susu ade!

melihat muka ku yg x keruan ni....en. somi aku pun tanya...nape bu? aku pn cite..... e.somi pn ckp ...'xpela bu...u pam je mcm bese ..bekal kan je brp yg dpt...n bg je extra FM...dr pengasuh tu bg anak kte minum kopi ke teh baik abg minum susu FM tu...'

bile e.somi ckp mcm tu br hati ku redha dgn permintaan pertambahan susu tu n trus ok balik hati ini......

aku xtau nape jd pertambahan susu ni...sbb kat umah mcm bese je permintaan sikecik tu.... kt umah BS je dr minum 3 botol trus up 5botol.....mmmm xpela.... aku redha.....

p/s : aci x aku nk try mkn maxolon tu?......


6 comments:

Afne said...

salam ibu dhani. mungkin juga dhani tgh mengalami growth spurt. dia pn dh makin membesar. mungkin keperluan lbh byk sbb makin lasak dgn aktiviti.

ibudhani said...

tula dia dh smkin lasak kan skang..... mgkinla kot...cpt haus....

diLa said...

salam..wei, nk try maxolon eh? ape kate try motilium dlu..huhuhu..bukan ape, org kate motilium kurg skit side effect banding ngn maxolon....tp pape hal pn penerimaan bdn memasing...semoga serasi ekk :D

ibudhani said...

dila, oo yeke...ok2! thx... tp ku masih berpk2 jgk nk telan ke x.....

ayu said...

alahai siannya awak leni...mmm, tak berani nak suruh try apa2.. tak pe la, kita buat sekadar yang kita mampu kan..lagi pun abg dah besar kan..tak pun, kita curi tips2 dari otai2 bf kat sgm nanti ye..

ibudhani said...

ayu, tula sy wat aje yg termampu...

tula nnti kte tanye otai2 kat sgm..hehe