Jun 22, 2010

mggu Ganti pUasE...

Salam......berabuknye umah aku ni.....sempat singgah sekejap2 je sblm ni...keje opis bnyak sgtla....dh la bos mau pencen end of june ni.....so kena guna mase yg ade while dia tgh ade ni dgn se hemat2 nye....smlm aku start mgganti pose..... ramadhan thn ni kira dh 2x la pose sambil mengepam....

pose thn lepas aku xde masalah susu drop...tp syaratnye mesti bgn sahur mkn 3 bj kurma n air milo/horlick ke/susu ke n oats...utk energy esoknye...+ dgn tdo sekejap waktu tghari....so far alhamdulillah..milk production ok la last year....thn ni xtau la lg cmne....mcm masalah akan berlaku je...sbbnye.....ni cite smlm la ni ...gara2 mngganti pose x brsahur....

dh tau bdn tu umur biologi 40 thn, aku x sahur sape soh!!! last mkn minum kol 10mlm..... alkisahnye....pg2 lg dh lembek ...at 1st aku rs ni cos gara2 tdo lambat ni...melayan sikecik tu terguling2 sana sini xmau tdo...pangku nk plak tdo.....aku amek nap jap kat surau pg tu....bgn ok sket....pam 2x pg tu masih ok lagi dpt la total 6oz....tghari pam dpt la 2oz ok lg.....aku pn bantai tdo lg...cos rs mnggigil bdn mcm trhoyong hayang.....asek menongkat dagu je kat meja....

pam kali ke 4 dpt 1.5oz....pam kali ke 5 dpt 1oz....ptg tu mmg aku lembek beb..xlrt tol pulas stereng n tekan minyak....bgtau kt e.asben xlrt masak..... so aku buka pose smlm dgn Nasi goreng USA + berger + roti + biskut (gara2 trbau biskut sikecik tu mkn) + air karot susu...tp still x cover jgk energy.....so ari ni aku rest x ganti pose....selang2 la ganti..... dh lame x mkn oats alih2 time pose nk mkn...so arini bwk oats n milo...... ayoooooo dasat tol la aku ni.....

ni nk kena backup dgn supplement nih..... kalo x aku mcm ZOMBIE kat opis ni...

nota kaki : Kak Azrina, ESP tu ok x? t sy singgah blog akak ek!!!


11 comments:

Azaidris said...

Reminds me..i too kena ganti pose. Bila nk mula ni? Haaihhh..

ibudhani said...

meh same2 kte ganti jom.....

mummy-aulia' said...

kita tak kena ganti puasa kali ni.thn lps puasa ms tgh pregnant 4bulan.muntah teruk smpai lgsung tak leh makan.so drpd makan pun muntah balik, sy puasa je la..memang tak larat sgt,siap penah pitam masa tgh terawih kt masjid.tp alhamdulillah, dapat puasa penuh last year.harap tahun ni pun sama gak.. :)

ibudhani said...

wahhh bestnye mummy aulia'!!!!! xyah sesi ganti pose.....ha ah ek drp mkn muntah baik pose je... awk pitam ek...insyaAllah... sy doakan awak sehat ye....

diLa said...

ciayok2 ibudhani...ai x ganti poser, sbb thun lps poser penuh ngeh33!! hahahah, jgn jeles!!

p/s: dh consume ESP nnt roger2 ek cmner hasil nyer..sbb ingt nk try jugak time poser nnt..

Imaan09 said...

saya pun xyah kena ganti posa gak, wlupun ramadhan lepas ngandung sarat 8bulan.. tapi kena berlatih gak laa kan menghadapi ramadhan.. posa sunat rejab ke ek..ok, good luck

ibudhani said...

thk frens.... aiyooo jeles nye kt korank!!!!!

actually ni (pengakuan bushuk ku) ganti pose 2thn lepas.. mabuk truk sgt sempat pose seminggu je...n thn lepas xsempat ganti br sbln br abes pantang...

n thn lepas by rite x peod lg..tp sbtu ahad bile dgn bb sy xlarat ..mnggigil bdn..xlrt...so sy bukak pose..tla kena ganti la gak....

mmg payah tol nk start ganti pose...bile serombongan makcik kiah kat opis ni ganti pose sy pn join...

dila...insyaAllah sy roger2...kalo sy ade bajet nk beli ths mon...kalo x nxt mon....

AlongAzrina said...

nanti baca kat entri akak jadual pemakanan shaklee untuk ibu yang menyusu di bulan ramadhan. tinggaikan no HP..tukar HP baru langsung hilang hehehe.

- dieyana - said...

ibudhani, ha, diana pun giat mengganti gak, tp minggu ni rest jap, sbb tk bngun sahur, tmbh2 kita ni ngepam, kalu tk sahur, mmng melepek la. kalu poso, ptg aje, diana mmng mcm kain buruk la, longlai, apa tk nye, kat opis ngepam 3 kali, air tk minum-bdan pulak cekeding. buka-mmg bantai sungguh2 la mkn, sahur pun, kena minum susu/milo+makan nasi+roti sekeping dua. psst, ibudhani nk mkn shaklee eh? diana pun cam nk try la jugak, biar bdn bertenaga skit...(sori, pnjg berjela)..hehe

ibudhani said...

diana, xpe berjela pn..sy pn kdg2 komen brjela gak...

ha ah kan dh mcm kain buruk lemah longlai... mngepam pn guna tenaga gak kan.... tula rase nye bg kes2 mcm sy ni yg badn x support ni, supplement tu 1 keperluan la...nk mkn mknan brkhasiat xselalu mkn...

tula ingatnye nk amek la...

kak azrina, ok2 t sy singgah...

SaRaa said...

hi..sama la kite..tapi ni 1st time saya posa sebagai BF mom..so challenging kan..tp bjaya gak ganti n dh prepare mental fizikal..huhu..