May 3, 2010

Xcited..


Salam... xtau nape tibe2 sejak 2 menjak ni aku malas nk update blog.... rs mcm xde idea plak nk mncoret kt dlm blog ni...my twinkle2 lil star aku dh mcm2 gelagat dia kt umah skang...besela abg kalo kt umah tunjuk hero kalo kt luar tertutup rapat mulut dia....xpela abg slow2 k....ibu tunggu..

yg aku excited kan ialah

1) abg dh bole berdiri dlm 5-10sec..dia xpandai lg berdiri dgn sendiri..menonggeng je dr aritu...aku kena berdirikan dia..slow2 aku lepas kan then br dia bole stay ....pandai lak tu tgn mntk disambut n sambil ketawa.....

2) aku xla kata trlampau xcited tp teruje la jgk nk wat besday abg ni... tgh pk mcm2 ni..dlm hal ni akula birthday planner nye ...

3) dulu abg bace buku kusyuk mnyelak2 buku...tp skang ni dh pandai bace!!! buku english tp bunyi ARAB daaaa.....aduhhh....tp mmg sweeeet la...babababa..eeeeeee....ngee...aaaaa..mmmm... ntahla mcm2 bunyi...

4) dh pandai selak bj mommy dia nk shushu....

5) tau aku marah dia...bile aku marah dia ..abg pandang je aku...pastu chembeng...aku pn peluk dia la...chian anak ibu....

6) suke tiru ape kte wat kt dia....aku saje la wat wekkkk kt dia ...dia pn kuar kan lidah gak tp gerak2 kan lidah dia...adoiiii....bahaye !!...aku lap2 kan pipi dia..dia amek tisu tu dia pn wat lap kat pipi dia...


vroom2x....

retro!!!

abg nk jd wedding planner cik yan ke?

abg nk adik ek...tunggu ek...abg 2 thn nnti k







7 comments:

Zaza lensaMama said...

hahaha.. klakar gambar dhani tgh tdo tu...
mcm2 perangai dah dorg ni kan... anak aku skrg dah pandai amek kunci rumah nak keluar, ajak gi jln... mencabar kesabaran tul stage umor dorg cmni... heheh..

Imaan09 said...

makin besar makin banyak keletah baby y bes kan.. comeinya dhani tdo..

ibudhani said...

amboiii aazad....pandai nye ajak mamapapa dia kua jln... adohhhla...tp seronok kn tgk gelagat dorang ni...

ibudhani said...

Imaan09...patutla org kata anak menambahkan lg kebahgiaan rmhtgga.. penyeri hidup...bile kte tgk gelagat anak scr xlgsung mak n bpk pn jd 'bunga2' gitew each other...hikhik

ibudhani said...

xdpt bygkan abg potong kek...dh la dia jenis takut dgn org..silap2 abg potong kek menjerit nangis...abg..abg...

- dieyana - said...

ooo..dh nk setahun ye abg...ermmm....alhamdulillah....

mummy-aulia' said...

salam..sy dr blog azrina :) also a BF & CD mother (& baru bjinak2 utk jual CD jgk.hehe). srnk bc milestone anak2 yg bf ni.blh bandingkan ngan anak sndiri utk tau pkembangan dia cmne. my girl baru 3 bulan.. :)