May 4, 2010

jgn pisahkan aku dan dia....


Salam... aku dpt surat chenta lg soh g induksi.....13hb mei ni...(13mei....? peristiwa perang saudara).....aduhlaaa....aku kena panggil g induksi kt payrock lak tu... aku pn cpt2 tepon ckp nk postpone lg...okt...pnjng lebar gak la aku mmberi alasan..akhirnye diterime...mmg xde alasan lain kecuali aku bF anak....at least okt ni dh 1thn lebey besar dh sket dia...n anak masalah xmo dgn org so (mesti ade yg gelak bile aku bg alasan mcmni...serius ...sape yg kenal anak aku dia tau la mcmana..wan n atok2 dia sendiri pn dia leh ngs) ...so mulai sekarang aku akan siap sedia dr segi mental n fizikal......

sedey bile bace luahan hati salah seorg peserta kursus.......tp dia dh maafkan dh keperitan jauh dr anak n asben bile dh abes kursus sbb heppi bile jumpe semula dgn family....pesannye ''induksi rupanye tinggalkan kesan dalam diri, keluarga, kerjaya dan masyarakat....''

induksi?? huhu..boleh tahan teruk gak la..
ada la jugak yg kenangan..best tu takdelah..
yang teruk tu sume jd kenangan..
setakat manis pahit tu boleh la..
best tu...comfirm tak best
baby datang nak nyusu pon kene marah.
6 orng ibu2 usaha ngepam susu n minta peti sejuk dari admin
kompleks rakan muda...tapi at the end...peti sejuk rosak..susu sume rosak
2 weeks...cukup tuk kering kan susu badan..huhu...
pisah kan ibu dan anak..suami dan isteri..
serius suffer kat sana
malam2...nangis same2 teresak2...
kalu bujang ok la


...sehardcore mane pn aku telah siap sediakan mental n fizikal....compem aku pn same nnti jd mcm tu......

p/s : PM pls consider kami ibu2 yg ade anak kecil yg chomel2 ni nk shushu dgn ibu dia shian tau..mlm2 bgn nk shushu..tgk ibu xde sebelah...bb leh rindu tau dgn ibu dia.....ade kes bb leh demam.....at least bole blk ari.....so mlm2 leh BF anak...kan2x!!! sape SETUJU sila angkat tgn!!


10 comments:

diLa said...

angkat tgn!!!

Afne said...

kesiannya.. klu most of the perserta kursus/induksi kena mintak mgnt/admin tlg sediakan kemudahan utk kita kan?!

Zaza lensaMama said...

walaupun aku x bf anak aku, tp aku tetap sokong kawan2 yg fbf ni. mmg patut diberikan kelonggaran. xper, nnt aku ckp ngan pakcik aku. xpun ko utarakan je permasalahan ini pd shahrizat. ok tak? hehehe...

NUANISA said...

baby kita demam hari pertama pisah, sampai 2 minggu habis induksi n still batuk2 sampai sekarang...sbb asyik nangis...bila tepon dia, buat 3G..dia bole sebut mammmma...and bila dia datang first week kat kompleks rakan muda tu dia dah bole jalan dengan laju...ibu mana yg tak sedih tak sempat tgk perkembangan anak. Minta kerajaan kaji balik modul n program induksi sebab setahu kita kerajaan galakkan kekeluargaan..tapi kalau sampai susu badan kering apa hal....n sampai peserta lelaki tak keruan tinggalkan bini yg tak bekerja dirumah bersama 5 orang anak di rumah....actually kat sana semua org jd very sensitif...lelaki pon boleh nangis..takde maknenye buat kursus tapi jiwa peserta sorang pon tak ikhlas n tak enjoy langsung...what the point kalau mcm tu...n sorry to KKR...kertas komen dari our group sampai tak cukup...mmg kami byk komen..untuk kebaiikkan semua org

ibudhani said...

thx korang!!!perlu buat sesuatu kan!!!

lensamama, thx 4 support even ko xBf...actually xkire la BF ke xBf yg penting status ibu yg ade anak kecik kan!!! betul x? bb yg x breastfed pn perlu ibu disisinye gak....

nuanisa...sedeh nye aku bace kisah ko...tula aku xsnggup ni nk g kursus...thx la nuanisa atas comment ko to KKR utk kebajikan semua org!!!!! aku sokong 100%..

bkn bmkne ibu yg BF / ade ank kecil xbole g kursus tp kerajaan perlu considerkan.. atleast tempat berkursus ke..

yela ptt bgtau shahrizat...tp aku srg2 takut la kalo ramai2 aku okla..

menci!!!!!

mummy-aulia' said...

uh uh..:( sy nnt kena pegi kursus 6 bulan.lagi la sangat2 sedih.. :(. dahtu ada weekend yg tak boleh balik pulak tu (modul luar) lagila extra extra sedih.huhuuuu..
ni emel sy..publish je..xkesah..
suhaili_mz at yahoo.com (tukar at tu ke @ ok..)

IbuHakimHaikal said...

ibudhani..mmg sedeh klu nak tglkan anak lama2..rasneye dah xreleven lg bt kursus induksi smp 2mgu..dah tu anta jauh2 lak tu..mmg kerajaan kene kaji balik ni..lg satu ibudhani ada mntk email add sy..kat blog sy sblh kanan tu ade email add sy ye..anyway thanks fren.. ;)

ibudhani said...

ok thx kengkawan sudi bg email n mnyokong isu in...

mummyaulia'...aduhlaaa sedeynye 6bln!!!! aduhhhh xdpt bygkan la....

SaRaa said...

mmg xsgup nk tgal anak..g meeting jap pstu xsmpt pam pun dh risau..ape lagi 2 mgu..huhu..buatlah memorandum n komplen kat badan yg berkenaan..ku sokong 100%..

Kaseh NazLieza said...

tmpt kje sy yg dulu pon xde freezer..sbb tuh bru 5bln susu sy dh susut...mncik..

p/s:inginkan pakej katering serendah rm6.90 per pax...lawati

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/