May 20, 2010

ibu N abg's day OUT...

Sabtu lepas aku n abg keluar b2 je...tinggal ayah dia ....en.asben asek keje je sabtu...borink la aku asek dok umah.....sampai kat melati pickup nenek aku g jalan2 same....

objektif kterang outing sebenaqnya nk beli carpet kat kedai kwn nenek aku kat mutiara damansara... trsesat plak kterang..tibe2 dh kat kota damansara.. nenek sedara aku pn join gak..dia tunggu kterang kat ttdi..dia pn amek kterang yg sesat kat Shell kota damansara....(heheeh aku mmg bengap sket bab jln2 kt kl ni..lg2 area tu)

alih2 nenek sedara aku kata meh la g besday party cucu dia kat kids sport & gym @ ou..... pas dh setel sume ni kterang g plak umah pkcik aku kat area sitew2 plak... sepetang la aku n abg outing..seb baik abg gud boy.... x noti2, x ngis2...sume kata abg well behave....cume bile kete benti trafic lite je dia bising...."sbr la abg...kte kene tunggu trafic lite hijau la br leh jln" 2x gak abg ttdo kat car seat....

dh mlm br sampai umah..of course la abg dh titun..... sebelum gerak balik..abg dh shushu dulu....


bye2 ayah ... kterang g jln2..abg sedey ke ayah x ikut?


segala kelengkapan aku bwk...tu br nmpk kat seat...kat bwh kaki ade lg menan..toys yg gantung2 lg..diapers, set bj santek, bj ptg, bj tdo segala aku bwk..in case la kan..tup2 mmg kena g OU..seb baik bwk bj santeks sket...

abg nk tunjuk macho kat besday girl....

ni la besday girl...Rania.... sebaya dorang ni....beza 3ari..
tgk la abg.... abg...jgn usha lame2 bang oi anak dara org!!! fining2x...


abg senyum bang senyum....


abg nk shushu plak...


tats all....

4 comments:

ayu said...

sangat jelessss lorr...dah lama tak keluar berdua2an ngan anak ni..huhu..dulu anak sorg, boleh la lg redah keluar ber2 je..dah anak dua ni, aduyaiiii...kena la import sapa2 temankan..klu tak, tunggu la en suami baru leh keluar bersama2...hehe..suka la tgk abg menyusu tu..sgt2 comey aksinya..

IbuHakimHaikal said...

Wahhhh..penuh mainan abg dlm keta ea...dah penat bermain minum shushu puas2... ;)

kuntumz said...

wah bagusnya dhani dok dlm car seat diam2 dan mau pakai seat belat..klo ank sya mmg tak mau dok diam..tak berani bawak jauh2 klo berdua jer ngan dia drive...

salam ziarah

ibudhani said...

ayu...mmg betul kalo dh 2 anak..mmg nk kena ade srg teman..kalo x fenin nnti...abg mmg kalo susu mmg tgn x garu kepala mencari2 idung , mata mulut ibu dia...

ibuhakimhaikal...tpksa bwk mainan bnyk2 tuk redakan dia ngs...iso gak tgh drive dia ngs2 xmo duk kat car seat..

kuntumz...haah dia ok la dok diam2 kt car seat tu..tp dgn syarat kete x bole benti lama2..t dia start bising