May 19, 2010

my Precious shushu @ 1yr

Salam... lame nye x berblog... rindu rsnye nk luahkan segala ape yg aku lalui akhir2 ni..my precious moment dgn abg n dgn perjalanan kisah shushu ku......semenjak 2menjak ni mase amat menjeleskan aku utk berblog....

lepas sambut beday abg aritu..shushu jd malu2 nk kuar.... mmg dr dulu shushu jenis cukup2 mkn ...tp ni lg kureng.....

mule aku wat dunno je..ari ke 2 stil mcm tu..ari selasa (11hb mei 10) kire abesla stok frozen ebm aku..cap bo liau!!!!! pas dr tu aku betul2 xde mud...dh cube mkn mcm2 x gak shushu ok... aku dh tmbah 5x pam kat opis....n try balik mkn vits cal magnesium...alhamdulillah ok la sket....(tgh wat research, betol ka 2wks b4 period akan jd fenomena mcmni...t sy bg feedback ek)

bole la.....

5x pam kat opis dpt la total shushu 10-12oz sehari... ni masuk minggu ke 2 , so far alhamdulillah aku x de lg cmpur dgn FM... kalo dulu aku ade la gak campur 1bottle FM sehari bile xcukup supply...seb baik abg minum 4 botol je sehari... kire cukupla 5x pam tu...

kdg2 total both B dpt 2-3oz...


ni pg td punye...banyak plak....dpt 4oz lebey


kalo shushu jd malu2 kucing :
  • increase pump session kte (ni aku kena patuh time pumping - 9am,11am,1pm,3pm, 5pm)
aku tgh tggu ketibaan medela FS mid june ni br sampai order dr Ereena ...nk pam mase drive plak kalo terpksa (xsempat kt opis ade meeting ke, ade keje luar ke ...) lg pn FS senang dibawe kemane2... ringan ( ade je alasan aku..kalo ati dh berkenan tu xdpt nk ckp ape dh...)
  • increase DF dgn bb ( kalo abg ngis je aku sumbat je shushu...)
  • mgkin kte nk period..mgkin calcium dlm drah x balance so try mkn cal magnesium tuk stabilkan hormon shushu kte..(sori ku x arif sgt pasal ni....tp ni yg aku phm la)
  • cube jgn stress..tp aku xbole....mesti 1, 2 ari tu aku tensen sket...


so jgn cepat putus asa ye.... ikhtiar dulu...

daaaa....wassalam...

3 comments:

diLa said...

wawawa!! ibudhani, cikP dh dtg jengok haku!! ptut la 2-3 hr ni bby ngamuk time nyusu mlm..sedihhh

Azrina Mohd Tajul Ariffin said...

kalau rajin call akak kat 012-3202372

ibudhani said...

dila...sy pn kalo shushu xckp bb mesti ngamuk2 x puas...tp alhamdulillah kte dpt gak harungi dugaan tu kan...yela kalo dia dh ngantok dia tdo jgk kan...

kak azrina, insyaallah free2 nnti sy tepon akak ek...