Sep 27, 2010

lame mnyepi....

Selamat ari raye n maap zahir batin ye...semua my dear rakan2 blogger ...,,,,,
dkt 2 bln jgk aku x bersiaran...... bile dh lame x menulih nie....agak ketandusan
jgk ide aku ni...nk tulih psl ape? nk bg tajuk ape?...camne nk start.....kihkih.....

pas MC 2mggu operate , naik opis 4hari kena plak g induksi 2minggu time2 pose....tp aku rela cos buat kt kl je......seferofonokfok lefe.... tp stress jgk cos pg2 nk kena punctual ,,,dh la dgn jem bagai, dgn kerenah asben n anak lg.....dgn assingment dgn examnye....sebbaik abg baik je tdo so aku bpeluang la study dr kol 2am till 4am mlm b4 exam tu....syukur segalanye dh selesai...

yg bestnye waaah!!! ramai jgk geng2 BF ni.. pastu plak sume bwk beg yg same plak tu.....budak laki las2 dh tau dh bile tgk serombongan bwk beg medela tu...mesti dgr dorang ckp hah ni sume geng2 mak2 la ni....ade jgk bdak laki yg tau name brand beg mengepam tu....wahh sume pakai beg medela!!! ni kes mesti bini dorang pun BF jgk.... tp kalo asben aku xsure dia tau ke x BP ape aku pakai?

pastu 2minggu akhir ramdahan,,,... masuk opis...sebok siap kan keje cos nk cuti raya keje bnyk trtangguh..... aku apply cuti 1miggu...... pastu aku tpksa smbung lg cuti dr isnin sampai kamis.... cos abg demam...+ batuk + selseme.....ciannye la dia....bile dh 4ari demam mula la dia dh xmo mkn ubat.... so nk x nk aku trpksa mggunakan kekerasan..hihihih bknla ape....tpksa la paksa dia mkn..... pegang tangan n pipi... mase pksa dia mkn ubat tu kena brhati2 takut dia trsedak ...tkut masuk paru2....baye jgk kan? kene ade teknik sket kn supya xtrsedak.... alhamdulillah dmm dh kebah...tinggal lg batuk n hingus je....cian la tgk dia nyusu.... mcm x ckp napas....

abg dmm dkt 5mlm ...xmo mkn nasi...cpt sungguh bdn susut....pening aku pk nk bg dia mkn ape...till arini aku mengong pk nk wat mcmane nk soh dia nk mkn.....

bole dikatakan dr july til sept muke aku kt opis ade 2minggu je setiap bln....ramai jgk yg tanye lame x nmpak? heheheh

alhamdulillah pose,,....susu ok!!!! tp syarat mesti kena shur mkn nasi heheeh n kurma 7bj..... hasilnye susu aku pekat n menten........

skang ni hampir 17 bln aku susukan abg....abg semakin suke n asek nk melekat dgn aku.... tgk tv pn nk manja2 dgn aku......duduk kat riba aku tgk tv...pastu dia sendiri rebahkan diri nk susu plak..sambil mata tgk tv.... kiut kan....mlm2 mngempeng...pg2 nk bgn pn mngempeng.... aku suke sgt tgk dia mngempeng ...cos bile tgk dia tgh susu (baring) tu comel je tgk mata trtutup mulut tgh isap susu...aku pn belaila dia... mesti uol pn pernah mcm tu kan....bestkan tat moment

tp perangai abg yg kuat nangis, mngamuk, peel xmo pkai diaper, haduhhhhh buat aku serender melayan kerenah n tantrums si abg ni....n skang ni dia tgh stage "baby see baby do" .....aritu aku trbesin ...mls nk capai tisu...lap je kat bj...heheh......rupe2 nye dia telah blja pelajaran tpesong yg scr xlangsung tu....setiap kali aku tbesin dia akan dtg kt aku pegang bj aku n tlng lap kan...n mase dia demam aritu tu setiapkali dia tbesin dia akn wat mcm tu jgk...adoiiiyay....

itew aje....rs mcm pjg plak....bubuiiiii

.....sedikit sebnyk picca kenotian abg








9 comments:

ayu said...

alalaa...comenya dhani ni...mmg baby yg bf ni manja kan...sama la..danial pun mcm tu juga..

ibudhani said...

ayu, over plak sy rsnye post picca dhani bnyk2... hehehe...lps gian lame x berbelog...
ayu rs bb girl pn manja jgk ke? ade org kata bb boy lebey nk manja dr bb girl....

Yaati Nor said...

mmg manja girl pon..sampai nak kata ngada2 pon ada..bb zahra la tu..dia blh buat perangai tak nak kat babah dia..tension gak klu nak wat kejo..

ibudhani said...

oo ye ke Yaati, bb girl pn same ek kemanjaan nye tu..heheeh....xsbr la nk dpt bb girl lak...cmne plak kerenahnye ...neway thx yaati!!!

- dieyana - said...

lama sungguh ibudhani tk bersiaran, tiap2 hr jenguk twinkle2, masih judul yg sama "abg alergik". betul2 hairan, p mana la tuan rumah, nk tutup blog kah, sihatkh tuan rumah n anak, mcm2 persoalan timbul....bila dh muncul ni, baru tau, sibuk rupenyer...selamat hr raya ibudhani!

ibudhani said...

diana,,,, sori la sgt2 lame ttp umah...makcik pn ade jgk nk ttp umah..naseb brsmangat blk bukak umah...heheh... sori ye... diana selamat ari raye jgk ye!!!!

ayu said...

leni, ayu pun teringin gak baby gurl..huhu

ibudhani said...

ayu, yela ek awak 2 -2 hero...kalo dpt girl ley wat teman g mane2 kan...g masjid ke nnti....

ayu said...

yeahhhh...nnt kita pi timba ilmu macam mana nak dpt baby gurl ekkk..hehe